Seekordses saates alustame pigem heade uudistega: nädalavahetusel toimus väga meeleolukas võistlus Kulbilohu rajal. Veli räägib lähemalt enneaegselt otsa lõppenud rehvidest, lahendustest ja sellest, kuidas karma alati tasutud saab.

Edasi jätkame juba tuttavamatel teemadel – Olerex oli trahvi ähvardusel sunnitud oma reklaamid maha võtma, kuid samasisulised raadioreklaamid jätkuvad. Tundub, et keegi siit midagi õppinud ei ole.

Võtame pikemalt ette ka VW kontserni uue tegevjuhi Oliver Blume – millised on suurimad väljakutsed, mis tal ees seisavad? Varsti igatahes selgub, kelle lähenemine on VW-le parem: Diessi kompromissitus ja uuenduslikkus või Piechi ja Porsche perekondade konservatiivsus.

Pikemalt ka kütusest: kuigi Eesti on inflatsiooni osas Euroopa esirinnas, kütuse tarbimine langeb ja majandustegevus jahtub, siis kellelgi peab ju kogu selles jamas ka hästi minema. Maailma suurimad kütusemüüjad on üldse mitte üllatuslikult teeninud enneolematuid hiigelkasumeid ja tundub, et kliendid ongi lihtsalt uue normaalsusega harjunud: kütus maksab 2 eurot liitri kohta, kõik alla selle on võit.

Veidi ka Rivianist, kes oma hinnatundlikud kliendid välja vihastada suutis, kui teatas, et tühistab oma R1T pikapi ja R1S linnamaasturi odavaimad versioonid. Uue Ford Bronco tellijad aga said auto asemel lohutuseks… ilmastikukindlate mängukaartide komplekti.

Räägime ka uuest BMW patendist, mis mõjub praegusel ajal väga ootamatult – kuigi elektriautod on käsikaste välja suretamas, leiutas BMW lollikindla manuaalkasti, mis välistab nn „money shifti“ ehk valest käiguvalikust tingitud mootori mehaanilise liiga kõrgetele pööretele viimise. Kas see on vaid patent või saab ka reaalsuseks?

Nädala proovisõiduauto oli Opel Astra pistikhübriid, nädala automõte aga seotud elektritõukerataste ja nende parkimisega. Stuudios on autoajakirjanikud Veli V. Rajasaar ja Indrek Jakobson. Saadet saab kuulata allolevas pleieris. Külasta ka saate Facebooki– ja Instagrami-lehte, kust saad jooksvat infot automaailma kohta ning näha proovisõiduautodega seonduvat.