Juniewicz sündis 10. juunil 1906 Ukrainas Krupsko külas, mis sel ajal kuulus Austria-Ungari koosseisu. Tema isa töötas krahv Lanckoronski juures ja ema oli kodune. Esimese maailmasõja ajal ema suri. Juniewicz käis Przeworski tüdrukute koolis, mida juhtisid nunnad ja kus ta õppis õmblema, tikkima ja süüa tegema. Nunnad kutsusid teda „Kluskaks“ (p.k. “Pelmeen“).

Przeworskis tutvus ta ka oma tulevase abikaasa Jan Juniewicziga, kes oli tast 22 aastat vanem ning kellega abiellus 28. veebruaril 1927. aastal. Pärast pulmi kolisid nad Boryslawi, kus Jan sai tööd kaevanduses. 1928. ja 1929. aastal sündisid kaks tütart: Janina ja Ursula.

Õnneliku pereelu katkestas teine maailmasõda. Seda meenutades mainis Tekla, et mõlemad sõjad olid kohutavad, kuid teine maailmasõda ​​oli esimesest kordades hullem.

1945. aasta novembris saadeti ta koos abikaasa ja tütardega Nõukogude Liidu okupeeritud aladelt välja ning ta siirdus Poolasse. Algselt plaanisid nad asuda elama Walbrzychi, kuid kolisid sõprade nõuandel Saksamaalt ära võetud Ülem-Sileesiasse Gliwicesse. Seal sai Jan tööd kaevanduses ning Tekla tegeles majapidamise ja tütarde kasvatamisega.

1980. aastal suri Jan Juniewicz 96-aastaselt. Kuni 103. eluaastani elas Tekla üksi, kuni tema juurde kolis pojapoeg Adam, kes hakkas teda aitama. 20. juulil 2017, pärast 111-aastase Jadwiga Szubartowiczi surma, sai Tekla Juniewiczist Poola vanim inimene. 24. aprillil 2018 purustas ta Wanda Wierzlejskale kuulunud Poola pikaealisuse rekordi.

Tekla Juniewicz suri eelmise reede, 19. augusti hommikul Gliwices 116 aasta ja 70 päeva vanusena insulti.

Maailma vanimaks inimeseks on prantsuse nunn Lucile Randon, kes on 118-aastane. Selle aasta 19. aprillil suri jaapanlanna Kane Tanaka, kes oli 119-aastane. Juniewiczi surm tähendab, et Randoni järel maailma vanuselt teine inimene on 115-aastane hispaanlanna Maria Branas Morera ja kolmas hispaanlannast 52 päeva noorem jaapanlanna Fusa Tatsumi. Maailma vanim mees on Juan Vincent Mora, kes on 113-aastane.