Nõukogude-aegsed unistused Marsi õunapuudest ja Matt Damoni mängitud astronaudi kartulikasvatus kosmoses, ei pruugi igavesti jääda utoopiaks. Teadlased on Kuu koloniseerimise võimaluste uurimise protsessis edasi liikumas. Juba 2023. aastal ilmub kosmosesse esimene kasvuhoone, mis aitab astronautidel uurida taimekasvatuse protsessi väljaspool Maad. Sellest teatab Reuters.

Redwire Corporation (RDW.N) ehitab esimest kosmosekasvuhoonet. Teisipäeval, 16. augustil teatasid ettevõtte esindajad, et selline kasvuhoone intensiivistab teadustööd taimekasvatuse valdkonnas väljaspool Maad ja toetab uurimismissioone.

Redwire'i kasvuhoone projekti juht Dave Reid ütles, et arendus annab olulist teavet NASA Artemise missioonide ja muude projektide jaoks. „NASA Artemise programmi eesmärk on viia Kuule astronaudid ja luua pikaajaline Kuu koloonia, mis oleks Marsi võimaliku mehitatud missiooni eelkäija,“ sedastab Reuters.

Redwire'i esindaja avaldas ka, et põllumajandustehnoloogia ettevõte Dewey Scientific on nende firma esimene klient. Kosmoses kasvuhoonete rajamine avab inimkonnale võimaluse kasvatada põllukultuure väljaspool Maad. Ettevõtte projekt hõlmab täielikult automatiseeritud süsteemi taimede kasvatamiseks ja selle protsessi uurimiseks.