Indiast pärit koolipoiss on luude harvaesineva seisukorra tõttu saanud endale hüüdnime „klaaspoiss“, kirjutab Briti leht The Mirror.

Rohiti-nimelisel poisil on raske osteoporoosi vorm ja peaaegu iga puudutus võib kaasa tuua luumurru.

12 aasta jooksul on indialane murdnud luid enam kui sada korda, saades aastas keskmiselt kaheksa luumurdu. Lisaks mõjutab lapse seisund tema välimust.

Haiguse tõttu Rohit kooli ei pandud, mistõttu õpetab teda kodus vanem õde, kes ongi vennaga põhiliselt varasest lapsepõlvest tegelenud ning muu hulgas venna lugema ja kirjutama õpetanud. Samas ei saa poiss sageli kirjutada ja koolitükke teha, sest teda vaevavad pidevalt tugevad valud. Liikumisel aitab poissi tema ema.

Rohit ise unistab lauljaks saamisest ja usub, et haigus ei saa tema eesmärgi saavutamisel takistuseks. Maailmas ei ole praegu osteoporoosi ravi, kuid selle diagnoosiga inimesed saavad ravi, et kaitsta ja tugevdada oma luid. Osteoporoos on seisund, mille korral luude tihedus on vähenenud, luudesse on tekkinud poorid, luukude on muutunud õhemaks ja luud on muutunud hapramaks. Indias on selle diagnoosiga inimesi üle 50 miljoni, kuid nagu sellele haigusele omane, ähvardab see siiski pigem vanemaid inimesi.