Pappergeri sõnul on lähetamiseks valmis juba vähemalt viis lahingumasinat. Üleüldse on ettevõttes moderniseerimisel praegu 100 jalaväe lahingumasinat. „Käimas on 100 jalaväe lahingumasina Marder remont, esimesed masinad on valmis. Millal ja kuhu need kohale toimetada, otsustab föderaalvalitsus,“ kinnitas ta.

Lisaks moderniseeritakse tehases 88 Leopard 1 tanki ja mitut Leopard 2 tanki. Viimaseid on Rheinmetall tagasi ostnud Šveitsilt 42 tükki ja teoreetiliselt võiks neid tarnida nii Ukrainale kui ka riikidele, kes soovivad Ukrainat aidata ning ukrainlastele antud relvade eest midagi kompensatsiooniks saada. Leopard 1 tankid on tänaseks vananenud, kuid neid valdab Rheinmetalli Itaalia tütarfirma.

Rheinmetalli juht on alates aprillis teinud Olaf Scholzile ettepanekuid varustada Ukrainat Leopard 2 ja Leopard 1 tankide ning Marder-tüüpi jalaväe lahingumasinatega, aga Scholz on kategooriliselt keeldunud.

Ajavahemikus 30. märtsist 26. maini sai Ukraina Saksamaalt vaid kaks väikest relvasaadetist.

Jalaväelahingumasin Marder on teenistuses olnud ligemale 60 aastat, kuid seda on pidevalt moderniseeritud kaasaegsete sihikute, optika ja juhtimissüsteemidega ning seda loetakse tänini korralikuks soomukiks.

Jaga
Kommentaarid