Pühapäeval teatas Leedu kaitseminister Anušauskas, et kohtus Pariisis Prantsusmaa ametivenna Sebastian Lecorniga ning pooled allkirjastasid esialgse kokkuleppe 155-mm liikursuurtükkide CAESAR ostuks.

Leedu suurtükiväe põhijõu moodustavad praegu aastatel 2015–2020 Saksamaalt ostetud 155-mm liikursuurtükid PzH 2000, mida hangiti 21 ühikut. Leedu suurtükiväele panid taasiseseisvuse ajal aluse aga 2002 taanlaste kingitud 105-mm haubitsad M101, mida enne seda Taani ka eestlastele pakkus. Need relvad on praegu reservis.

Prantslaste CAESAR töötati välja suhteliselt hiljuti, alles 2004. aastal alustas Nexter seeriatootmist Prantsuse armee jaoks ja sai ka hulga tellimusi teistelt riikidelt. CAESAR on lisaks Prantsusmaale ka Indoneesia, Saudi Araabia ja Tai relvastuses, seda on tellinud ka Taani, Maroko, Tšehhi ja Belgia. Ühe iseliikuva relva CAESAR hind võib olenevalt konfiguratsioonist, tarnetingimustest ja lisaseadetest olla vahemikus 3,84 miljonit eurot kuni 5,3 miljonit eurot.

CAESAR ühendab kolm olulist tegurit: 155-mm suurtükki, mille rauapikkus on 52 kaliibrit, digitaalset tulejuhtimissüsteemi ja suurepärast mobiilsust. Esimene andis CAESARile suure laskeulatuse, mis ulatub täiustatud aerodünaamikaga ERFB mürsul 42 kilomeetrini ja raketiga abistatud mürsul 50 kilomeetrini. Esmaklassiline tulejuhtimissüsteem tähendab minimaalset aega tule avamiseks tänu täisautomaatsele juhtimisele ja radarile, mis kontrollib iga lasu kiirust. Kolmas tähendab suurt operatiivset mobiilsust.

CAESAR põhineb enamasti kas Renault Sherpa või suuremal Tatra 815 veoautošassiil.