Videoklippide teemad on digitaalne identiteet, e-residentsus, e-hääletus, soodne ärikeskkond, küberjulgeolek ja e-riigi tulevik.

VR Estonia koosneb 12-st vaatajat ümbritsevast klipist, kus saab näiteks kogeda kelgukoertega saanisõitu lumises talves ning istuda presidendi kabinetis ja juua temaga kohvi. Videotes löövad kaasa nii Eesti praegune president Kersti Kaljulaid kui ka endine riigipea Toomas Hendrik Ilves.

E-Eesti esitluskeskuses paiknevale VR ekspositsioonile lisaks sündis veebiplatvorm vrestonia.ee, kus on erinevate seadmete abil (mobiil, tahvelarvuti, arvuti) võimalik kõiki videosid vaadata nii VR-prillidega kui ka ilma, sõltumata asukohast. Vajalik on vaid internetiühenduse olemasolu.

Virtuaalreaalsuse sisuidee ja tehnilise teostuse lõid Telia Eesti, Babahh Media ja Idea AD.

E-Eesti esitluskeskuse juhi Anna Piperali sõnul on nende keskus esimene koht, kuhu VR-lahendus üles pannakse.

“Esitluskeskust külastavad riigijuhid, avaliku sektori otsustajad, ajakirjanikud, ettevõtjad ja investorid üle maailma. Igal aastal võõrustame ligikaudu 10 000 inimest, kes on saanud meie e-lahendustest inspiratsiooni, kohtunud eesti IKT-eksportööridega ning viinud meie e-lahendusi ja innovatsiooni enda riiki. Ekspordi edulugusid on palju ja tänu Eesti tugevale mainele e-riigina, avanevad uksed meie firmadele palju lihtsamini,“ ütles Piperal.

Telia kliendilahenduste müügijuhi Rivo Roosilehe kinnitusel pole Eestis varem sarnast lahendust loodud. “See on väga paindlik toode, mida saab ka edasi arendada ja pidevalt täiendada. Näiteks luua uusi teemakategooriaid või viia interaktiivsuse taset oluliselt kõrgemale. Lisaks ei tule videote vaatamiseks eraldi äppi alla laadida, mis üldiselt on VR lahenduste puhul tavapärane.”

VR lahendus on universaalne. Roosileht selgitas, et teisedki organisatsioonid nii riigi- kui erasektoris võivad sellest võita. “Nad ei pea oma VR lahenduse puhul hakkama looma uut 360-kraadist interaktiivset platvormi, vaid saavad juba olemasoleva süsteemi üle võtta."

Avalikud püsiekspositsioonid VR videote vaatamiseks avatakse oktoobris Tallinna teletornis ja novembris Tallinna lennujaamas.

Lisaks rändavad ekspositsioonid ringi, alustades Telia peakontorist ja sealt edasi digimaailma tähtsündmustele nagu Tallinn Digital Summit ja Robotex, samuti erinevatele välisriikides toimuvatele konverentsidele.

2014. aastal Tallinnas Ülemiste Citys avatud e-Eesti esitluskeskust on tänaseks külastanud 49 500 inimest. Aastate jooksul on esitluskeskust külastanud näiteks Hollandi kuningas Willem-Alexander, Austria president Alexander Van der Bellen, Austraalia välisminister Julie Bishop, Saksamaa liidukantsler Angela Merkel, Uus-Meremaa siseminister Peter Dunne, Jaapani majandusminister Akira Amari jt.