Eelmainitud valitsused on kõik osa nn "viie silma paktist" (inglise keeles Five Eyes pact), mis tähendab, et riigid teevad luurealast koostööd ja jagavad omavahel ka ülisalajasi luureandmeid. Riigid avaldasidki soovi peale omavahelist kohtumist.

Avaldatud memo kohaselt kasutataks selliseid tagauksi vaid seadusega ettenähtud juhtudel, näiteks kuritegude uurimiseks. "Krüpteerimistehnika laialdane levik ja vahendite üha kasvav keerukus on riikide jaoks probleemne, kuna takistab tõsise kuritegevusega võitlemist ning kujutab tihti ohtu nii riiklikule kui ka rahvusvahelisele julgeolekule," on memos kirjas. Alguses üritavad riigid tehnoloogiafirmasid meelitada präänikuga ning tahavad, et firmad lisaksid tagauksed vabatahtlikult.

The Verge viitab ka aga tõenäosusele, et juhul, kui firmad ei soovi tagaust "vabatahtlikult" lisada, võidakse ka piitsa kasutada - sarnaseid nõudeid on viimasel ajal esitanud mitmed valitsused ja korrakaitseorganid. Nemad näevad krüpteerimist tihti kui asjaolu, mis takistab korrakaitseorganite tööd. Kui rahulolematus muutub piisavalt laiaulatuslikuks, võivad juba mõnd aega räägitud jutule ka valitsustepoolsed teod järgneda.

Tehnoloogiafirmad loomulikult asjast väga huvitatud ei ole, põhjuseks asjaolu, et isikuandmete teema on hetkel väga kuum teema ning inimeste jaoks oluline. Kui mõni tehnoloogiafirma looks aga tagaukse luureteenistuste või korrakaitseorganite jaoks, ei välistaks miski, et sedasama tagaust saaks kasutada keegi teine, kellel ei pruugi olla nii heatahtlikud soovid. Lisaks tähendaks praeguse soovi esitanud riikide nõudele allumine sarnaseid nõudeid teistelt riikidelt, kelle arusaamad andmetega "seaduse järgi" ümber käimisest võivad olla väga erinevad.