Plaanidest Tokyos laialdane näotuvastus kasutusele võtta kirjutasime juba talvel. NEC-i lahenduse keskmes on tehisintellektil põhinev lahendus nimega NeoFace, mis on osa ettevõtte arendatud biomeetrilise tuvastuse tööriistade seeriast nimega Bio-IDiom. NEC-i teatel on nende näotuvastus maailma parim. Nii väidetakse pärast katseid, mis tehti USA riiklikus standardite ja tehnoloogia instituudis.

Tokyo olümpiamängudega kaasnevad uutmoodi turvaküsimused, mis nõuavad kiiret tuvastamist. Erinevalt varasematest mängudest ei ole Tokyos üht suurt olümpiaparki, kus inimesed saavad erinevate staadionite ja hallide vahel liikuda, vaid võistluspaigad on üle metropoli laiali ja inimesed peavad ennast igal pool eraldi tuvastama.

Näotuvastus ongi sisse viidud selleks, et ei hakkaks tekkima meeletult pikki järjekordi. Võib arvata, et need oleks lihtsalt üldisele tüütusele ka ilma mõttes talumatud – nimelt prognoositakse, et 24. juulil 2020 algavad Tokyo mängud võivad kujuneda ühtedeks palavamateks enam kui saja aasta sees.

NEC demonstreeris oma tehnoloogiat täna Tokyos, näidates, kuidas sportlased ja töötajad ei saa sündmuspaikadesse sisse, kui neil on käes kellegi teise nutikas piletikaart. Tehnoloogiat demoti ka 208 cm pikkuse võrkpalluri peal, et näidata, et süsteem töötab igas pikkuses inimestega. Nagu THe Verge teatab, töötas lahendus sujuvalt ka siis, kui paljud inimesed kaamera valvsa silma alt suurel hulgal ja kiiresti läbi läksid.