Carson, kes praegu küll kuni 18-aastaseks saamiseni veel ametlikult astronaut pole, alustas oma teekonda astronaudiks saamiseks juba seitsmeselt, kui võttis osa Alabamas toimunud NASA kosmoselaagrist.

12-aastaselt oli ta esimene inimene maailmas, kes oli käinud kõigis kolmes NASA kosmoselaagris - lisaks Alabamale toimusid laagrid veel Quebecis, Kanadas ning Izmiris, Türgis. Ta sai isegi enda ametliku koodnime, selleks oli Blueberry, mis tähendab "mustikat".

Nagu varem mainitud, toimub tulevane Marsi-missioon aastal 2033 ning kasutab SLS-i raketti ning Orion-tüüpi kosmoselaeva. Praegune plaan on järgnev - sõit punasele planeedile kestaks kuus kuud, seejärel veedaks astronaudid aasta aega planeedil ja selle orbiidil ning seejärel ootaks astronaute 9-kuu pikkune tagasireis. Kokku võtaks missioon seega 2 kuni 3 aastat.

Kogu missioonini on aga veel 15 aastat aega. Praegu tegeleb Carson ikka veel treenimisega - hetkel töötab ta oma piloodilitsentsi saamise kallal, lisaks tegeleb ta veealuse ellujäämise treeninguga ning täidab sukeldumissertifikaadi nõudeid.

Kõigile teistele inimestele, kes kosmosesse pürgivad on Carsonil vaid üks soovitus: "Järgige oma unistusi!"