Zhang tunnistas Bloombergile, et ta tõmbas Apple'i juhita autot puudutavad failid alla, et tal oleks neile ligipääs ka siis, kui ta enam firmas ei tööta. Reutersi sõnul tunnistas Zhang ka, et ta varastas laborist riistvara, kuna lootis seda uurides ametikõrgenduseni jõuda.

Zhangi tööks firmas oligi trükkplaatide disainimine ja testimine. Tema loodud trükkplaadid olid seotud sensorite poolt kogutava info analüüsiga. Loomulikult oli mehe töö ülisalajane ning läbi Zhangi liikuv info pakkunuks huvi nii mõnelegi isesõitvate autode arendamisega seotud ettevõttele.

Mehe paljastas tähelepanelik ülemus: nimelt teatas Zhang Apple'ile, et võtab isadusepuhkuse ning pärast seda kolib tagasi Hiinasse, et töötada kohalikus elektrisõidukitele keskendunud idufirmas Xiaopeng Motors. Mees jäi andmete varastamisega aga õnnetult vahele, kui keset tema isaduspuhkust tuvastas tema ülemus suurenenud võrguaktiivsuse ning tuvastas, et mees on millegipärast külastanud Apple'i arenduskontorit. Loomulikult võeti koheselt ühendust ametivõimudega, kes mehe vahi alla võtsid.

Apple'i esindaja kommenteeris juhtunut järgnevalt: "Me võtame konfidentsiaalsega seonduvat ja oma intellektuaalse omandi kaitset väga tõsiselt. Teeme antud juhtumi puhul tihedat koostööd ametivõimudega ning teeme kõik, mis meie võimuses, et antud isik ja kõik teised asjaga seotud isikud kannaksid oma tegude eest vastutust."

Samas oleks mees peaaegu napilt pääsenud: Zhang arreteeriti San Jose lennujaamas - mehel oli ostetud pilet "viimase minuti" lennule, mis oleks ta pidanud viima Hiinasse.