Sel nädalal on raevukate koerte ohvriks Pärnus langenud kaks inimest. Mõlemad kannatanud pääsesid õnneks kergelt. Teisipäeva varahommikul ei saanud pärnulanna Tiiu kuidagi tööle. Must dogi välimusega koer, kes prügikastide juures näljaselt toitu otsis, ei lubanud teda väravast välja.

„Ta oli väikese vasika mõõtu, pika ja peenikese piitsataolise sabaga."

Koer oli suure prügikasti ümber lükanud ja terve hoovi prahti täis loopinud. Sain vaevu sammukese värava poole astuda, kui koer tigedalt lõrisedes minu poole tormas. Jooksin nii kuidas jalad võtsid tagasi ja sain viimasel hetkel koduuksest sisse. Näljane elukas einestas prügikastis paar tundi ega plaaninudki kuhugi minema hakata.

Õue minna naine ei söendanud. Pärnu naispensionäri ründas aga paar päeva tagasi tänaval perenaise käekõrval rihma otsas jalutanud lambakoer.

NB: Foto on illustratiivne. Pildil olev koer on sõbralik seltsiline, mitte murdja. Minevik on täis põnevaid juhtumisi. Tule ajalukku. Eesti Ajaloomuuseumi sajandinäitus "Minu Vaba riik" on üllatav.

Ajaloomuuseumi sajandiuudised näitavad huumorivõtmes, et kõikvõimalikud ajalootõlgendused pole veel päris ajalugu. Seeläbi toetame vaimukalt meie enda vabariigi ajalookäsitlust ja kutsume nii noori kui vanu sellega tutvuma.

Forte koostöörubriik Eesti Ajaloomuusemiga toob Maarjamäe vastavatud muuseumikompleksi avamise puhul teieni põnevad lood ning unikaalsed leiud kogude varasalvest! Kõik lood leiad SIIT!