Putuka liiginimetus on Phryganistria chinensis ning ta on kolm aastat tagasi Guangxi provintsist metsast leitud eelmise rekordihoidja, 62,4 sentimeetri pikkuse samast liigist putuka järglane, täpsemalt tolle tütar. Putukas meenutab tänu oma maskeeringule välimuselt äravahetamiseni tõesti vitsa või oksaraagu, nagu raagritsikate seltsinimigi ütleb. Tõsi, konkreetne isend sobiks tänu oma ebatavalisele pikkusele otsapidi maasse torgatuna ka parajaks hernekepiks.

"Ma kogusin 1200 meetri kõrgusel mäel Guanxi provitnsis Liuzhous putukaid, kui märkasin kaugel eemal üht tumedat varju, mis meenutas vitsa," ütles eelmise rekordputuka avastaja Zhao Li. "Lähemale minnes sain korraliku šoki osaliseks, kui avastasin, et see on hiidputukas, kelle jalad on sama pikad kui ta keha."

Enne kolme aasta tagust leidu oli pikkusrekord ühe 56,7 sentimeetri pikkuse putuka nimega Phobaeticus chan käes, kes avastati aastal 2008. Selle liigi esindajaid on Kagu-Aasiast Borneo saarelt leitud vaid kolm isendit.

Uus rekordputukas kasvatati Lääne-Hiina putukamuuseumis (IMWC), mis on suurim putukamuuseum Aasias ja asub Dujiangyani linna lähistel Sichuani provintsis. Uudisteagentuur Xinhua ütles, et loom on nüüd osa muuseumi väljapanekust (kas elaval või surnud kujul, seda ei täpsustatud).

Raagritsikaid on tänaseks kokku teada üle 3000 liigi, aga nende kohta on vähe infot paljuski tänu putukate väga heale maskeerumisvõimele. Ohu korral võtavad nad sisse erilise kaitseasendi, mis muudab nad äravahetamiseni sarnaseks mõne taimeosaga, ning langevad katalepsiasse.
Zoologia ja botaanika instituudi koduleht kirjutab, et kataleptilist olekut kontrollib putuka närvisüsteem ja paigale tardunud raagritsikat on võimalik ilma teda "äratamata" mitmesugustel viisidel painutada ning pöörata.