340 miljoni registreeritud kasutajaga Badoo.com on üks maailma suurimaid kohtinguvõrgustikke ja pakub nüüd võimalust leida meeldivaid inimesi, kes näevad välja nagu kuulsused.

Tarkvara võtab soovitud kuulsust meenutavate isikute leidmisel arvesse 160 detaili, mis nägusid iseloomustavad, nagu lõua suurus, kulmude kuju jne.

Otsingu sooritamiseks saab ka ise fotosid üles laadida, et kellegi kindla isiku moodi uusi tuttavaid leida. Kui eksist ülesaamine kujuneb oodatust raskemaks, võib ju ajutist leevendust pakkuda tema doppelgänger!

Badoo.com laseb endale läheneda isegi Facebooki konto vahendusel, nii et võid soovi korral välja uurida, kes su keskkooliaegsetest sõpradest näeb tarkvara arvates välja nagu Taylor Swift või Barack Obama.

Kogu kirjeldatud tegevus võib paraja alpusena tunda, aga samas – on see ikka tobedam kui OkCupidis sadadest punktidest koosnevat ankeeti täita või Tinderis tundide kaupa näpuga vasakule-paremale ekraani kaapida?

ekraanitõmmis (badoo.com)

Kui ma uudise koostamise ajal eksperimendi mõttes enda nutitelefoni Badoo Androidi äpi paigaldasin, siis ei hakanud Lookalikes-valik küll kusagilt silma. Aga äkki pole see veel kõikjal saadaval.

Küll leidsin "kuulsusteotsingu" veebikeskkonnas Badoo.com, mida kuvatakse mu arvutis paraku venekeelsena. Loodetavasti saab seal kusagil inglise keelt ka valida...