Koolipoisi tehtud uuring oli osa projektist nimega TimPix, mille raames antakse Suurbritannia koolide õpilastele võimalus kosmosejaamast pärit andmetega töötada ning otsida neis näiteks anomaaliaid ja mustreid, mis võiksid juhtida uute avastusteni.

Kui kosmosejaamas viibis briti astronaut Tim Peake, alustati jaamas kiirgustaseme mõõtmisega, vahendab BBC. Miles võttis andmed ette ja läks andmekogumi nii-öelda alumisse otsa, kus olid kõige väiksemad registreeritud energiakogused.

"Me arutasime andmeid kõik üheskoos, ent Miles küsis ühtäkki ühel neist vestlustest, et miks ühes kohas on registreeritud energiakogus näitajaga -1," kirjeldas Milesi füüsikaõpetaja James O`Neill. Mida poiss märkas, oli see, et kui detektor mitte mingit kiirgust ei registreeritud, läks kirja siiski negatiivne näit, mis kõik ülejäänud arvutused nurjas ja nende tulemused luhta ajas. Seejärel võtsid Miles ja O`Neill võtsid NASAga ühendust ja selgus, et Miles oli avastanud midagi, mida keegi teine - sealhulgas NASA eksperdid - märganud ei olnud. NASA teadlased küll olid kursis, et negatiivse energia märge registreeritakse, aga nad arvasid, et seda juhtub korra-paar aastas. Nagu Miles välja selgitas, juhtus seda tegelikult mitu korda päevas.

NASA teadlased ütlesid, et nad on Milesile pigem tänulikud kui tunnevad piinlikkust.

Ja Milesi sõbrad? "Nad peavad mind muidugi nohikuks," nentis poiss. "Kui ma neile kõigest sellest räägin, on nende reaktsioon segu kadedusest ja igavustundest."