Oleme varasemalt kirjutanud, kuidas valmistada auto talviseks sõiduks ette ja loodame, et lugejad on neid soovitusi ka tõsiselt võtnud ning kontrollinud üle auto aku, õlide ja vedelike seisu, rehvide korrasoleku ning varunud vahendid jää ja lume eemaldamiseks.

JÄLGI ILMATEADET Pikk prognoos on abiks ennetavate liigutuste tegemisel, lühike ilmaprognoos aitab silma peal hoida toimuval ning vajadusel kiirelt reageerida. Riigi ilmateenistus annab kohalike olude kohta adekvaatset teavet, laiema pildi saamiseks võib kiigata ka norrakate ennustusi.

VAATA TEEINFOT Maanteeameti leht/telefonirakendus ja Waze rakendus nutitelefonis on head abilised. Maanteeamet edastab just Waze’i reaalajas libedahoiatused.

ÕLITA UKSETIHENDID Silikoonõli on hea abiline, et uste tihendid korralikult sisse määrida. Tihendeid kuivatama ja määrima peab iga kord, kui autoga pesulast läbi käid.

  • ! Vaata üle ja määri sisse ka bensiinipaagi luuk ja kork. Kontrolli kõik tihendid, avaused, liikuvad osad, kuhu niiskus vahele pääseb üle iga autopesu järel! Kuivata hoolega kõik praod, kuhu veetilgad võivad peitu pugeda. Kasuta selleks pehmet lappi või pesulas olevat imavat paberit.

LUKUÕLI Siia peaks mitu hüüumärki panema. Lukuõli ja silikoonõli on autojuhi parimad sõbrad talvel. Alati, kui väljud soojast autost, pea meeles, et kontrollid üle kõik lukud ja tihendid ja vajadusel õlitad ja määrid. Hea oleks pudelikesi mantlitaskus kaasas kanda, sest hädalisi on teisigi ja lihtne on neil päevil kangelaseks saada.

KÜTUS JA VEDELIKUD
Loe edasi siit