Üritus leiab aset 12. korda. Läbi aegade on võisteldud erinevatel aladel: joonejärgimises, labürindi läbimises, võrkpallis, köieronimises, toa koristamises, jalgpallis ja teistes ülesannetes. Võistlusel on olnud osalejaid mitmetest gümnaasiumidest ja ülikoolidest, ettevõtetest ning välismaalt.

Tänavused võistlused toimuvad erinevates klassides ja aladel. Vaadata saab robotite jalgpalli, joonejärgmist ja sumovõistlusi. Üritus kestab kolm päeva ja on kõigile huvilistele tasuta.

Lisaks leiab aset suur tehnoloogianäitus, kus eksponeeritakse uusi põnevaid ja kasulikke tehnoloogiaid ning projekte. Väljapanekutest eksponeeritakse näiteks pommirobotit, helikoptereid ja 3D-printereid.

Avatud on mitmesugused töötoad, mis on seotud robootika, disaini, ettevõtlusega ja muu huvitavaga. Robotexi raames toimub ka joonistus-, foto- ja videokonkurss, kus auhinnafondi suuruseks on üle 700 euro.

Robotexil osalemise tingimused ning lisateavet konkursside-võistluste reeglite kohta saab ürituse Facebooki-leheküljelt ning ametlikult kodulehelt.

Robotex 2012 kuldsponsorid on Meiren Engineering ja ICD Industries. Projekti elluviimist toetavad Euroopa Sotsiaalfond, Tallinna Ettevõtlusamet ja Hasartmängumaksu Nõukogu.

Vaadake ka videosid: