25% kassiomanikest kuivatavad oma kasse pärast pesemist fööniga.

Kass suudab teha üle 100 erineva häälitsuse, koerad vaevalt üle kümne. Kassid peaaegu mitte kunagi ei “näu” teise kassi peale. See häälitsus on reserveeritud inimeste jaoks.

Kui kass on sinu läheduses ja ta saba väriseb, siis see on suurim armastusavaldus kassi poolt üldse. Kui ta aga hakkab sabaga vehkima, siis on ta tuju muutunud – parem hoia distantsi.

See kass leidis oma kompromissi veega:

Kassid näevad värviliselt, kuid on punarohepimedad ehk teisisõnu punast näevad rohelisena ja vastupidi. Kassid ei näe eriti detailselt, nende ees seisev inimene võib paista natuke hägusena.

Maailmas on üle 500 miljoni kassi (rohkem kui koeri) ja erinevatel hinnangutel 40 - 80 erinevat kassitõugu, nendele lisaks veel kuni 500 variatsiooni.

Kaelkirjak, kaamel ja kass on ainukesed loomad maailmas, kes tõstavad kõndides mõlemat paremat ja mõlemat vasakut jalga korraga. Selline liikumismeetod tagab kiiruse ja vaiksuse.

Kassid on kõige rohkem magavad imetajad. Nad magavad keskmiselt 16 tundi ööpäevas. Kassidel kulub ärkveloleku ajast 30% enda puhastamiseks.

Kassidele meeldib närida muru, peterselli, salveid. Tee kassile oma isiklik peenar! Aga ole ettevaatlik – paljud taimed on kassidele ohtlikud.

Ehita kassile küünistamispost, et ta su mööblit ära ei rikuks. Ikkagi teeb seda? Lõhnasta mööblit sidruni või apelsini lõhnaga, kassid vihkavad neid lõhne.

Kassid armastavad kõrgeid kohti, nende armastust jagavad ka leopardid ja jaaguarid, kes magavad puude otsas. Kui kass hakkab alla kukkuma, tema sisekõrva kanal, mis kontrollib tasakaalu, aitab kassil end ümber pöörata ning kass kukub käppadele.

Kodukassid on olulisel määral üksikud. Kui nad gruppi panna, areneb neil välja teatud hierarhia. Kui jätkub piisavalt toitu, kassid õpivad oma territooriumi jagama. Kassid saavad tihti paremini läbi inimestega, kui oma liigikaaslastega