Ülemääraste kilode kaotamisel vajavad paljud meist aga välist abi, nii et kuidas oleks pumbaga, mis imeb toitu välja otse maost, küsib PopSci artikkel.

Umbes 20 minutit pärast einestamist imeb seadeldis osa toitu välja. Kui kasutaja pigistab veega täidetud kotti, purskub vedelik toidu asemel tagasi makku. Seda protseduuri tuleb korrata, kuni umbes 30 protsenti sissesöödud toidust on väljutatud.

Segway leiutaja osalusel sündinud pumba paigaldamine ei nõua tuimestust, kuid selle käigus antakse patsiendile siiski rahusteid. Mõnedes Euroopa riikides on pump juba saadaval; USA toidu- ja ravimiamet FDA pole sellele veel heakskiitu andnud.

Seadeldise katsetamise käigus kaotasid ülekaalulised katsealused keskmiselt umbes poole ülemäärasest kehakaalust, s.t ligikaudu 20 kilo patsiendi kohta.

Siiski ilmnes ka probleeme; näiteks jäi masin mõnede toiduainete lagundamisega jänni. Üks patsient väitis, et pidi vältima selliseid roogi nagu lillkapsas, spargelkapsas, hiina toidud, kiirpraetud (vokitud) toidud, suhkruhernes, soolakringlid, kartulikrõpsud ja praetud lihalõigud.

Toidust saadavad toitained on lõppeks siiski olulised ning võimalik, et neist kirjeldatud viisil kolmandiku kaotamine pole pikas perspektiivis eriti mõistlik mõte.

Vaata videost, kuidas pump töötab: