Kuna seda videot on GoPro kanalil vaadatud juba üle 300 000 korra, siis võttis Photopointi ajaveeb Raidiga ühendust, et põneva ettevõtmise kohta täpsemalt küsida (vaata artiklit ajaveebis).

Kuidas tekkis kontakt/idee GoPro’le kiikingut tutvustav video teha?

Kontakt tekkis, kui GoPro avastas YouTube'ist minu varasemalt tehtud kiikinguvideo, mis sai filmitud kahe GoPro kaameraga. Seejärel võtsid nad minuga ühendust, uurides kas oleks võimalik võtted teha nende kava järgi.

Kui pika protsessiga on tegemist, s.t. video filmimisest kuni selle jõudmiseni GoPro YouTube’i kanalile?

Tegelikult võttis kogu protsess aega peaaegu pool aastat, kuna kokkulepe sai tehtud aasta alguses, kui maas oli veel lumi, ning oodata tuli lume sulamist ja päikselisi päevi.

Filmimine võttis aega kaks päeva ja üle kümne kiikumise ning siis läks aega kuskil poolteist kuud, kuni nad video avaldasid. Vahepeal oli loomulikult omavahelist arutamist ja tõlkimist.

Kas lisaks YouTube’i-kuulsusele kaasneb Teile ka teisi lisahüvesid GoPro’lt?

GoPro’ga sõlmitud lepinguga kaasnes GoPro Hero4 black kaamera ja kaks vabalt valitud lisa. Lisaks rahaline kokkulepe teatud YouTube'i vaatamiste pealt, mida poolte kokkuleppel ei avalikustata.

Kaua olete kiikinguga tegelenud?

Kiikinguga olen aeg-ajalt tegelenud nüüdseks 3 aastat.

Millises Eestimaa kohas antud klipp üles sai filmitud?

Klipp filmiti Lääne-Virumaal, Kadrinas. Kindlasti sooviks ära märkida oma sõbra ja ühtlasi kiige omaniku Raido Palmari, kellega koos kiikumine ja filmimine sai üles võetud. Lisaks grupp teisi sõpru, kes olid filmimisel nõu ja jõuga abiks.

***

Igatahes soovime Raidile edu kiikingu tutvustamisel maailmale ning kindlasti annab tema edu ka teistele Maarjamaa ekstreemspordi kuttidele/neidudele indu juurde, et GoPro vms kaameraga oma seiklusi jäädvustada ning YouTube’i kaudu maailmale näidata.