Heidame pilgu mõnedele pöörastele mööndustele, mida Brasiilia hotellid on pidanud maailma tippklassi jalgpallimeeskondi majutades tegema.

1. Prantsusmaa

Vaikses ja suhteliselt väikeses (650 000 elanikuga) Ribeirão linnas hotellis Hotel JP peatuva Prantsusmaa vutimeeskonna majutus peab vastama rangetele standarditele. Ilmselt on tegu kõige valivama meeskonnaga.

Meeskond on värvanud turvamehed, kelle tööks on hoida silma peal meeskonna tube kraamivatel hotelliteenijatel, et nood ei varastaks. (Meeskonnaliikmete toad peavad, muide, olema kuni seina värvuseni välja täpselt ühesugused.)

Hotelli kogu personalil on keelatud töö ajal mobiiltelefone kasutada.

Rangetest turvameetmetest mõnevõrra seletamatum on Prantsusmaa meeskonna nõue varustada hotellitoad mitte tahkete seepide, vaid tingimata vedelseebiga.

JP Hoteli tegevdirektori Luciana Marotta Guimaraese sõnul nõudsid prantslased igasse tuppa koguni kaht eri sorti vedelseepi: üht duši all käimiseks, teist kätepesuks.

Ülaloleval fotol: Prantslasi esindav Karim Benzema 15. juunil toimunud Prantsuse-Hondurase matši ajal väljakul.

2. Šveits

Šveitsi meeskond palus rajada teleintervjuude andmiseks spetsiaalse rannastuudio.

3. Bosnia ja Hertsegoviina

Bosnia ja Hertsegoviina jalgpallurite jaoks paistab privaatsus olevat väga väärtuslik, kuna meeskond palus São Paulo osariigis Guarujás tegutseval kuurort- ja spaahotellil Casa Grande Hotel Resort & Spa paigaldada helikindla sirmi.

Hotellitöötaja Lourival Pieremi osutusel otsustasid tänavu esmakordselt MM-ile jõudnud meeskonna mängijad süüa ise ühel pool sirmi ja lasta treeneritele jm abipersonalile serveerida söömaajad teisel pool sirmi, et nende jutuajamised toidulauas teineteist häirima ei saaks hakata.

4. Portugal

Sarnaselt Prantsuse tiimiga on ka Portugali mängijate peamiseks nõudmiseks kogu meeskonna (loe: staarpalluri ja meedialemmiku Cristiano Ronaldo) turvalisuse suurendamine.

Meeskond soovib, et nende käsutuseks oleks ööpäevaringselt kuueliikmeline turvameeskond. Neli turvatöötajat kuuest on määratud ainuisikuliselt Ronaldo ohutust tagama.

Nõudmine, millel nähtavasti pole mingit pistmist meeskonna esinumbri elu, tervise ja privaatsuse kaitsega, sedastab, et igas numbritoas peavad olema saadaval videomängud.

5. Ecuador

Ecuadori meeskond võib küll olla tänavustel maailmameistrivõistlustel Lõuna-Ameerika riikide hulgas kõige mannetuma järguga, kuid kodustest mugavustest ei soovi loobuda nemadki.

Iga Ecuadori meeskonna liikme numbrituppa peab iga päev jõudma korvitäis Ecuadori päritolu banaane.

Meeskonna nõudmiste hulgas olid muu hulgas tervitus-grillpidu ja eraldi tuba videomängude nautimiseks.

Palun: banaanid Ecuadorist! (Foto: REUTERS)

6. Jaapan

Siniste Samuraide meeskond palus igasse hotellituppa spaa-sisseseadet, mis peab hõlmama ka mullivanni.