Projekt on olnud töös juba umbes kaks aastat ning nüüd, mil üliedukas rahvarahastuskampaania on lõpusirgel, valmistub noorte daamide brigaad avama külastajatele äri, mis tõotab kujuneda pakendivaba ostlemisrevolutsiooni stardipakuks, kirjutab Gizmag.

Et transpordikulude arvelt kokku hoida ja samas võimalikult vähe keskkonda reostada, hakkab Berliini Friedrichshain-Kreuzbergi linnaossa rajatud uudispood Original Unverpackt müüma eelkõige kohalike tarnijate pakutavat toidukaupa.

Toidukraami müümiseks on paigaldatud spetsiaalsed jaoturid tagurpidi konteineritega, mis võimaldavad klientidel võtta kaupa täpselt nii palju kui parasjagu tarvis.

Ostjad peavad poodi minnes kodunt kaasa võtma isiklikud kotid-purgid-karbid, laenama kauplusest korduvkasutatavaid konteinereid või võtma appi taaskasutatud paberist valmistatud paberkotid.

Kaubavalikus leidub nii mahesaaduseid kui ka odavamaid tava-toiduaineid ning puhastus- ja kosmeetikavahendeidki.

Varustusahela iga etapi korralduse juures on määravaks poepidajate raiskamisvastane meelsus, mis keskendub vee, kütuse ja muude ressursside tarbimise piiramisele. Üks poodnike eesmärke on kahandada ka pakendiprügi hulka, mida ettevõtte osutusel veetakse Saksamaal aastas prügilatesse koguni 16 miljonit tonni.

Pakendivaba kaupluse asutamiseks üritati rahvarahastusplatvormi Startnext vahendusel esmalt kokku saada 45 000 eurot. Praeguseks on kampaania raames kogutud juba loodetust kaks korda rohkem raha ning hooandmis-algatuse lõpuni on aega tervelt kaks nädalat, mis annab mõista, et päris paljudele Saksamaa kodanikele on meeltmööda ettevõtte kava läkitada ühekordseks kasutamiseks mõeldud pakendid ajaloo prügikasti.