Ligikaudu 1,062 miljardit eurot maksev luksusalus tõotab ületada piirid, mille on kehtestanud jalgpalliklubi Chelsea FC omaniku Roman Abramovichi 163 meetri pikkune, aastatel 2009–2013 maailma pikima jahi staatust nautinud alus Eclipse ning praegune rekordiomanik, 180 meetri pikkune jaht Azzam, mis kuulub Araabia Ühendemiraatide presidendile.

Ehkki jahi tulevase omaniku isikut varjatakse kiivalt saladuselooriga, on teada, et alus peaks valmima 2018. aastaks ning see tehakse meelega praegusest rekordjahist tervelt 40 meetrit pikemaks, et superjahi pikkusrekordit oleks tulevikus raskem purustada, vahendab Daily Mail.

Teadete kohaselt on luksuslik erajaht mõeldud siiski vaid 36 reisijale, kellele lisandub 50- kuni 70-liikmeline meeskond.

Omaniku 275 ruutmeetrise põrandapinnaga erasviit võtab enda alla kaks korrust, pakub fantastilisi vaateid ja hõlmab eraspordisaali, kontorit ja söögisaali, vahendab ajakiri Asian Pacific Boating. Lisaks kuuluvad sviidi juurde kaks erakajutit, otse sadamasillale viiv eksklusiivne lift ja pääs era-helikopteri maandumisplatvormile.

Reisijatel on võimalus kasutada üht vabaõhu- ja üht sisebasseini ning tervet hulka soojendatud veega mullivanne, nautida spaamõnusid ja ööpäevaringselt töövalmis massööri ning juuksuri teenuseid.

Jahi Triple Deuce tippkiirus ületab 30 sõlme (55,5 km/h) ning seda käitavad kolm gaasiturbiinmootorit koguvõimsusega kuni 100 000 hobujõudu.

Jahiehitusprojekti vahendava ettevõtte 4Yacht esindaja Craig Timm märkis, et seninägematult uhke jahi ehitamine algab seni veel täpsustamata Euroopa laevaehitustehases eelduste kohaselt millalgi järgmise 12 kuu jooksul. Ta lisas, et kogu ehitusprotsess nõuab kaht kuni kolme miljonit inimtöötundi ja pakub 500 inimesele tööd kolmeks aastaks.

„Meie klient kartis, et kui ehitame ainult 220 meetrise jahi, leidub varsti keegi selline nagu Roman Abramovich, kes ehitas 163,5 meetri pikkuse Eclipse’i, edestades eelmist rekordiomanikku, Dubai šeigi Maktoumi 162 meetri pikkust jahti vaid poolteise meetriga,“ kommenteeris hr Timm. „222-meetrise jahi ehitamisega soovib omanik enda edestamise teha keeruliseks, kui mitte võimatuks.“