Laeva pardale oli narkootikume peitnud kardetud Calabria kuritegelik sündikaat 'Ndangheta, selgub selle liikmete telefonikõnede ja muude vestluste salvestustest, kirjutab Briti ajaleht The Independent.

„See sama laev, mis tegi meid naerualusteks üle kogu maailma, narris meid ka,“ ütles 'Ndrangheta boss Michele Rossi oma kaaslasele Massimo Tiralongole, vahendas üks politseinikest, kes uurib organisatsiooni suurt kokaiinioperatsiooni.

Lisaks Costa Cruisesi laevadele vedas 'Ndrangheta narkootikume ka MSC ja Norwegian Cruise Linesi laevadega, mis kurseerivad Euroopa, Põhja-Ameerika ja Kariibi mere vahel, selgub Itaalia ajalehe La Repubblica avaldatud uurimisandmetest.

Firenze organiseeritud kuritegevuse uurijad teatavad, et narkootikumid Concordial, mida pole leitud, toodi pardale laeva kõrgemate ohvitseride või firma juhtkonna teadmata, kuid peaaegu kindlasti ühe või mitme meeskonnaliikme kaasosalusel.

Costa Concordia, mille pardal oli üle 4000 reisija ja meeskond, läks ümber 2012. aasta 13. jaanuari ööl Giglio saare juures pärast seda, kui kapten Francesco Schettino tegi riskantse manöövri, mistõttu laev karile sõitis. Hukkus 32 inimest.

Selle aasta veebruaris mõisteti Schettino süüdi surma põhjustamises, laevaõnnetuse põhjustamises ja laeva hülgamises enne reisijaid. Karistuseks määrati talle 16-aastane vabadusekaotus.

Eelmise aasta juulis pukseeriti Costa Concordia Genovasse lammutamisele.