Saarte 440 ruutkilomeetril elavast 82 000 kodanikust umbes pooled teenindavad turiste. Märkimisväärne osa on seotud piiriülese investeerimispangandusega ning saartel on oma kontorid avanud mitmed suured maailmanimega pangad. Mõned elanikud hooldavad põlde, et süüa saada, vahendavad ERR-i teadusuudised.

Ning veel hiljuti oli iga kahekümnes saare elanik seotud mõne on-line kasiinopidamisega, et lisaks kohale sõitnud turistide ja pankurite saamahimu pealt teenida leiba ka internetirahvastikult. Reaalselt kõige enam siiski ameeriklaste pealt.

Aimatavatel, sõnadest „miljardid“ ja „dollarid“ koosnevatel põhjustel otsustas USA valitsus aastate eest blokeerida antigualaste on-line äri maabumise USA randa. Keelu tagajärjel hakkasid nüüd siis juba tuttavate sõnade pärast Antigua ja Barbuda ettevõtjad turritama ja kaebasid ebaõiglasena näiva keelu pärast Maailma Kaubandusorganisatsioonile.

Viimane mõistis USA valitsuse sammud kokkulepete vastasteks, mille peale USA valis Koljati taktika ja ignoreeris WTO otsust. Sest mida saaks väike, pisikese linna suurune riik teha maailma võimsamale poliitilis-majanduslik-sõjalisele firmale nimega USA?