Pokémoni-uudiste tulv on hakaud aga isegi tehnoloogiasaitidel ära kuivama, sest kui palju ikka ühest mobiilimängust jahuda, kui Nokia plaanib kuuldavasti uusi Androidi seadmeid ja Apple toob kuuldavasti välja nii kaks uut iPhone'i kui ka uue iWatchi, jne. Lühidalt, elu läheb edasi.

Aga vähemalt üks magus poké-uudis on mul veel avaldada, ilma milleta kohe kuidagi ei saa.

Nimelt alustas Tais Bangkokis tegevust maailma esimene poké-politseinike salk. See on rühm, mille eesmärk on leida ja mõistusele kutsuda isikuid, kes koletisi jahtides end nii unustavad, et ohtlikke olukordasid tekitavad või neisse satuvad.

Oleme ju korduvalt uudiste vahendusel kuulnud lühikese aja jooksul palju lugusid, kuidas ekraanil elavad mängumaanid jamasse satuvad.

Mind ajab ikka veel itsitama ühe Forte uudise kommentaar, mis teatas, et meil endalgi oli Viimsis keegi 17-aastane kloun mänguõhinas rõdult alla kukkunud. (Hea sõnastus, muidu ei naeraks teise õnnetust.)

Igatahes, Aasias võetakse korrarikkumisi tihti meie jaoks üllatavalt ja uskumatult tõsiselt, nii et kartke pokésalka, päriselu hüljanud mängurid.

Näiteks autot juhtides Go mängimine või selle käigus liikluse häirimine võib Bangkokis nüüd tuua 1000bahtise (25,5eurose) trahvi.

Ülalolev video näitabki kui ohtliku olukorra see päriselus tekitada võib, kui suurem grupp koletisepüüdjaid korraga haruldase Pokémoni otsa satuvad ja kõik korraga autoteele liikluse keskele tormavad. Gotta catch 'em all!