McDonald's Corporationi iga-aastane tegevustulu küündib miljarditesse dollaritesse, aga see ei tähenda muidugi, et rikkamaks saab tavatöötaja, kes kliente teenindades pikki päevi teeb.

Ettevõtte rahavoogude liikumise üle otsustajad on sellest ilmtingimata teadlikud. Probleemi ei saa eirata kasvõi streikide tõttu, mis hiljuti kiirtoiduäri raputasid (70 New Yorgi söögikoha 400 töötajat sel kevadel korraga vabalt võtmas).

McDonald's reageeris hiljuti omapärase lahendusega, kuidas oma alluvate rahaprobleeme leevendada.

Ei, nad ei tõsta palku. Koostöös VISA ja Wealth Watchersiga valmis hoopis üllitis "Practical Money Skills Budget Journal", mis õpetab kulutusi tõhusamalt planeerima.

51-leheküljeline materjal esitab sama infot inglise ja hispaania keeles ning lõpuks inglise / hispaania keeles korraga. Nii et sellega tutvumine võtab vähem aega kui esmapilgul tundub.

Brošüür on esmapilgul päris kasulik, eriti noortele, kellele see paistab suunatud olevat.

Lähemalt uurides selgub aga irooniline tõik, et näidiseelarvet järgides oleks siiski praktiliselt võimatu hakkama saada. Põhimõtteliselt peaks töötaja leidma lisatöökoha, nagu märgib The Week.

Mida siit järeldada? Korporatsiooni sõnum paistab olevat: kandke meile ikka rikkusi kokku (pole teenindajat, pole ju kliente), aga leidke kindluse mõttes ka lisatöökoht! Sööme sinu moonakoti enne tühjaks, väike Peeter!