Muuhulgas üllatas, et action-kino vanameister Sylvester Stallone kandideerib näitlejana Oscarile. Seda kõrvalosalisena poksidraamas "Creed" ("Creed: Rocky pärand"), kus ta astub juba seitsmendat korda oma kuulsaima ekraanikangelase Rocky Balboa sussidesse.

Paljusid ilmselt üllatab lisaks tõik, et see on Stallone'ile juba kolmas Oscari-nominatsioon, sealjuures teist korda just nimelt Rocky rolli eest. Ja kõik kolm on just nimelt tänu Rockyle.

Kaks eelnevat nominatsiooni – stsenaristi ja meespeaosatäitja oma – tulid nimelt päris esimese "Rocky" (1976) eest.

Stallone pole siiski esimene

Paljudele kolmanda üllatusena võib märkida, et sellist asja on ennegi juhtunud, kus näitleja kandideerib sama tegelasega mitu korda Oscarile.

Koguni viis korda on juhtunud:

* Cate Blanchett - kuninganna Elizabeth I filmides "Elizabeth" (1998) ja "Elizabeth: The Golden Age" (2007) - ainus naine nimekirjas;

* Paul Newman - piljardikunn Fast Eddie Nelson filmides "The Hustler" (1961) ja "The Color of Money" (1986);

* Al Pacino - mafiooso Michael Corleone filmides "The Godfather" (1972) ja "The Godfather: Part II" (1974);

* Peter O'Toole - kuningas Henry II filmides "Becket" (1964) ja "The Lion in Winter" (1968)

* Bing Crosby - vaimulik Charles "Chuck" O'Malley filmides "Going My Way" (1944) ja "The Bells of St. Mary's" (1945) - ainsana kahel aastal järjest.

Blanchett, O'Toole ja Pacino ei võitnud Oscarit kummalgi korral, Crosby võitis esimesel korral, Newman teisel.

"Creedi" kohta veel

Poksidraama "Creed" linastub Eesti kinodes alates 8. jaanuarist. Stallone kandideerib korraga mõlemale kuulsaimale USA filmiauhinnale, nii Kuldgloobusele kui ka Oscarile.

Esimene on juba käes, nii et ka teise võitmise šanss on hea nagu sellise kaksiknominatsiooni puhul ikka.

Stallone tähistab juulis juba oma 70. juubelit, ilmselt Filmiakadeemia liikmed leiavad, et annaks Oscari ikka ära, vaevalt ta vanuigi enam midagi väga head toodab. Elutöö Oscar oleks sel juhul vast kohasem, aga draamat peab ka ju saama!