Ebatavaline retsept sündis 1973. aastal Kanada linnas Dawson City, kui keegi Dick Stevenson tegi vanas kullaotsija hurtsikus inventuuri ja leidis alkoholiga täidetud purgi, mille sees hulpis varvas.

Ta pistis varba šampanja sisse ja Sourtoe oligi sündinud. Tänapäeval küll kasutatakse vahuveini asemel enamasti viskit.

Sourtoe Cocktail sai kohaliku hotelli baaris kiiresti populaarseks. Seda kulistasid tuhanded ning mõned julged viisid koju isegi sertifikaadi, et tegid seda õigete reeglite järgi – joo aeglaselt või ruttu, mingil hetkel peavad huuled ka alkoholis hulpivat varvast puudutama.

Sourtoe on Kanadas Dawson Citys endiselt saadaval, selleks tuleb külastada hotellis Downtown asuvat joogikohta Sourdough Saloon.

Tihtipeale läheb varvas kaduma, sest inimesed kas neelavad selle alla (olgu siis kogemata või meelega) või varastavad selle.

Seda on juhtunud juba nii palju kordi, et varba neelamise eest on nüüd kehtestatud 25 000 dollariline trahv.

Sourdough Salooni esindajad väidavad, et neil on ühel või teisel mainitud põhjusel kaduma läinud juba üheksa varvast ja hetkel on kasutusel kümnes. Õnneks olla alati üks juba varuks.