Saudi Araabia kaamelite iludusvõistlusel tagandati 12 osalejat, sest väidetavalt olid nende omanikud reegleid rikkunud ja loomade huultesse botoxit lasknud süstida. Kõik selleks, et kaamelite "musisuu" kohtunikele rohkem ahvatlevam välja näeks.

"Botoxit kasutatakse kaamelite huulte, nina, üla- või alahuule ning isegi lõua korrigeerimiseks,” rääkis kaamelikasvataja Ali al-Mazrouei.

Üks arst peeti võistluse eel kinni ka sellepärast, et ta oli kaamelile kõrvade vähendamise "ilulõikust" tegemas.

Tundub jabur, aga nagu nii mõnelgi läänemaailma konkursil, hinnatakse saudide traditsioonilisel võitlusel kõrbelooma ilu. Kõige olulisemad aspektid kaamleite ilu juures ongi nende kõrvad ja koonud koos täidlaste huultega.

Aga võistlusel on kindlad reeglid ravimite ja muude kosmeetiliste abimeeste kasutamise osas, lisaks huulte suurendamisele on näiteks keelatud ka karvaeemaldus või ehete kandmine.

Tänavune kuningas Abdulazizi kaamelifestival kolis kõrbepiirkonnast esmakordselt pealinna Riyadhi ning ka võidufond on eriti suur - 31,8 miljonit dollarit (25,7 miljonit eurot), vahendab The Guardian. Nii on ka erinevaid pettuseid võistlusel tavapärasest rohkem.

Vaata videost:

Allikas: the Guardian