1. Pole just eriti üllatav, et esimesel kohal on tuumakatastroofi üle elanud Tšernobõl, täpsemini selle kurikuulsa tuumajaama lähistel asunud lõbustuspark, mille maailmaratas ja autodroom nüüd kasutamatult roostetavad. Pripjati lõbustuspark oli kavas avada 1. mail 1986, kuid neli päeva varem toimunud avarii tuumajaamas jättis selle kasutult seisma. Nüüd üritatakse Tšernobõlist aga ekstreemturismi sihtkohta teha.

2. Sedleci "luukirik" on populaarsemaid turismimagneteid Tšehhimaal, kuigi tegemist on õudse kohaga. 13. sajandil ooli kirikusse toodud mulda Kolgata teelt ja pärast seda tahtsid tuhanded inimesed saada maetud mulda, millel Kristus kõndinud. Kirikusse maetud 40 000 kuni 70 000 inimese luude ja kontidega pole paraku just jumalakartlikult ringi käidud. Kiriku kroonlühter ja mööbelgi on ehitatud kunagi elanud inimeste luudest.

3. Aokigahara mets Jaapanis Fuji mäe jalamil on turistide lemmikpaik, kuna sealne "puudemeri" annab metsas erakordse vaikusetunde, ajaloos ka deemonitega seotud mets on samas ka kõikvõimalike esesetapjate lemmikkoht. Näiteks 2010. aastal leiti sealt 54 surnukeha, kusjuures ligi 200 inimese enesetapp suudeti viimasel hetkel ära hoida.

4. Akodessewa fetišiturg Lomés, Togos. Kõikvõimalike voodoo-viljelejate esmane kauplemiskoht, müügil on kõike, ahvipäid, krokodillipäid, kuivatatud kobrasid, luid. Väga palju erinevate elusolendite luid.

5. La Isla de las Muñecas: Teshuilo järves, Mehhikos. 2001. aastal suri seal 50 aastat elanud veider mees nimega Don Julian Santana. Tal oli kombeks koguda katki läinud nukukesi ja "puua" nad puude otsa. Ja 11 aastat pärst mehe surma pole neid ikka veel maha võetud, hoopis turistid voorivad seda õuduste kohta vaatama.

6. Gunkanjima (e k lahingulaeva) saar, Nagasaki, Jaapan. Sealne tondiloss ei ole küll pärand 1945. aasta tuumarünnakust. Kuni 1974. aastani elasid seal söekaevurid, kuid siis pandi kaevandused kinni ja hooned jäid tühjaks. Näiteks üks suure trepiga hotell on saanud seal hüüdnimeks "trepikäik põrgusse."

7. Gonjiami psühhiaatriahaigla: Gyeonggi, Korea. Kümme aastat tagasi hakkasid patsiendid seal müstiliselt surema ja haigla pandi kinni. Ja nüüd on ta riigi kolme kõige kurikuulsamaa kummituslossi nimekirjas.