See on võimalus võtta uurimismeeskonna liikmena osa arheoloogilisest allvee-ekspeditsioonist Sitsiilia ranniku lähistel!

Programm koosneb kaheksast nädalapikkusest väljasõidust, mis toimuvad tänavu 20. juunist 21. augustini.

Iga väljasõidu jooksul liitub seiklussuvitaja kolmeliikmelise meeskonnaga, mille ridadesse kuuluvad ka tunnustatud arheoloog ja professionaalne allveelaevajuht.

Programmi raames kasutatakse ligi 2000 aasta eest merepõhja vajunud Rooma laevavrakkide uurimiseks, dokumenteerimiseks ja pildistamiseks nüüdisaegsel tehnoloogilisel tipptasemel ja konditsioneeritud õhuga allveeaparaate. Need võivad laskuda kuni 150 meetri sügavusele.

Klientidel on valitud puhkusepaketist sõltuvalt võimalus elada kas luksusjahi pardal või villas, nautida traditsioonilisi Vahemere köögi roogasid ning õppida meeskonnaliikmena tundma piirkonna kultuuri ja ajalugu.

Foto: subseaexplorers.com

Registreerunud entusiastid saavad osa võtta kolmest ekspeditsioonist allveepaadis C-Explorer 3, millest avaneb 360 kraadi ulatuses vaade ümbrusele ja mistõttu sellega sukeldumine tundub nagu viibimine hiiglasuures akvaariumis.

Sitsiilia valitsuse järelevalve all eemaldatakse mõned arheoloogilised leiud merepõhjast, sorteeritakse ja eksponeeritakse muuseumides.

Nüüd aga kõige tähtsam — mis selline mereseiklus ka maksma läheb? Hind on kahtlemata soolane: 20 000 dollari eest saab iga osaleja elukoha saarel paiknevas luksusvillas ja toitlustuse, kuid reisimiskulusid see summa ei hõlma. Kes aga tahab luksusjahil elada, maksab kogupaketi eest 145 000 dollarit!

Suvist seiklust pakkuv allveelaev kolmele: