Nüüd aga peab USA riiklik graveerimise ja trükkimise büroo BEP uuesti tootma vähemalt kolm miljardit dollarit sajadollarilisi kupüüre, kuna trükitehnilise apsu tõttu muutusid need kasutamiskõlbmatuks, vahendab ajakiri The New Yorker.

Viga ilmnes pärast seda, kui riik otsustas kasutusele võtta uue võltsimisvastase kujunduse.

Iroonilisel kombel tehti vastava meetme rakendamise tõttu valmis tohutu hulk rahatähti, mida keegi kindlasti kunagi võltsima ei hakka.

Trükikoja eksituse tõttu trükiti osa kujutisest üle ettenähtud veeriste.
See on juba teine uute sajalistega juhtunud trükiäpardus; algselt pidid kupüürid käibele tulema juba 2011. aastal.

Võiks arvata, et organisatsioonil, mille olemasolu ainsaks eesmärgiks on raha trükkimine, on piisavalt ekspertoskuseid veatute rahatähtede väljastamiseks...

Olukord on lohutu: lisaks 30 miljonile sajadollarilisele kupüürile, mis büroole tagastatakse, ootab veel 30 miljardit uut dollarit kontrollimist.

The New Yorker kirjutab: "Maksumaksjad peavad kinni maksma tuksi keeratud rahatähtede asendamiseks vajalike täiendavate kupüüride inspekteerimise, korrigeerimise, tootmise, transportimise ja turvamise.

Maksumaksjate kanda jäävad ka nässus sajaliste hävitamise ning büroo töötajate eksituse praavitamiseks vajalike töötundidega seonduvad kulud."