„Eelmise aasta 5. või 6. mail andis Kim Jong-un korralduse oma tädi Kim Kyong-hui tapmiseks. Ainult tema ihukaitseüksus, üksus 974 teadis sellest – nüüd teavad ka kõrgemad ametnikud, et ta mürgitati,“ rääkis Park CNN-ile.

Parki sõnul tahtis Kim oma tädi vaigistada pärast seda, kui viimane oli mitu kuud vihaselt kaevanud pärast oma mehe ja riigi tähtsuselt teiseks isikuks peetud Jang Song-thaeki tapmist 2013. aasta detsembris.

Kim Kyong-hui saatus oli spekulatsioonide objekt pärast tema avalikkuse eest kadumist 2013. aasta septembris, mõni kuu enne abikaasa surma.

Mitmete teadete järgi sai Kim Kyong-hui surmava insuldi, infarkti, sooritas enesetapu või oli vegetatiivses olekus pärast ajukasvajaoperatsiooni. Veebruaris selgus, et Lõuna-Korea luureagentuur usub, et ta on endiselt elus.

Jang Song-thaeki ja tema naise Kim Kyong-hui ülesanne oli väidetavalt juhtida noor valitseja Kim Jong-un läbi esimeste valitsemisaastate pärast tema isa Kim Jong-ili surma. Parki sõnul ei suutunud aga Kim Jong-un ja Jang kuidagi rahakulutamises üksmeelele jõuda.

„Pooleteise aasta pärast tahtis Kim Jong-un ehitada Masikryongi suusakuurorti ja Munsu veeparki oma kogemuste põhjal Šveitsist. Jang Song-thaek oli alguses nõus... aga nõudis, et kõigepealt ehitataks üles majandus. Sealt algaski hõõrumine,“ ütles Park.

Parki sõnul Jang arreteeriti, anti kohtu alla ja hukati vähem kui nädalaga. „Jangi ei hukatud avalikult, vaid maa-aluses salajases ruumis. Keegi ei öelnud, et on olnud Jangi hukkamise tunnistajaks,“ ütles Park, kes väidab aga, et kuni 30 Jangi ja tema naise abi tapeti palju avalikumalt, osa mahalaskmismeeskonna poolt, kes ei kasutanud tavalisi püsse, vaid neljaraudseid kuulipildujaid.

Kim Jong-un nimetas oma tädimeest avalikult rämpsuks, väites, et ta töötas valitsuse vastu ja püüdis režiimi kukutada. Parki sõnul ei vastanud need süüdistused tõele.

Park kirjeldas Kim Jong-uni julma diktaatorina, kelle tegevus on šokeerinud inimesi nii Põhja-Koreas kui väljaspool. Puhastuste ja hukkamistega harjunud eliiti on vapustanud Kim Jong-uni valmisolek tappa isegi perekonnaliikmeid, kui need julgevad eri meelt olla.