Jääb ainult üks tähtis küsimus, millele samuti kohe vastuse saate, Forte abiga muidugi: kui palju Oscar üldse väärt on?

Ma ei pea silmas selle emotsionaalset väärtust, mis on nii võitjatele kui ka nende lähedastele ilmselt suur. Aga kui kuldkujuke maha müüa, kui palju selle eest raha võiks saada?

Oscarit müües ei saa loota, et mõni kuldkujuke on (oluliselt) väärtuslikum kui teised, sõltuvalt kategooriast, aastast, võitja isikust vms.

Ameerika filmiakadeemia sunnib nimelt alates 1950. aastast Oscari-võitjaid allkirjaga kinnitama, et kui nemad või nende pärijad kujukese ära müüvad, tohivad nad selle eest küsida kõigest 1 USA dollari.

Kusjuures seda ei tohi lihtsalt müüa, millal ja kuidas iganes heaks arvad, vaid auhinda tuleb esmalt filmiakadeemiale tagasi pakkuda.

Enne 1950. aastat välja antud Oscarid sellise leppega seotud pole ja nende hinnad mustal turul on märgatavalt kõrgemad kui 1 dollar. Neid saab osta seetõttu enamasti oksjonil, teistest huvilistest enam raha pakkudes.

Näiteks legendaarsele draamale "Gone With the Wind" (1939) jagatud parima filmi Oscar müüdi 1999. aastal Sotheby oksjonil 1,5 miljoni dollari eest. Ostja oli keegi Michael Jackson.

Ülaloleval fotol: tööline tassib Oscarikuju promoüritusel ülesseadmiseks. Tegelik auhind on muidugi oluliselt pisem.