Pildi on üles korjanud iflscience.com ja originaalis pärineb see E.M. Minskini mängude ja meelelahutuse kogumikust „Vsegda vsem veselo: Sbornik igr i razvlechenii.“
Selleks, et küsimustele vastuseid leida, tuleb pisimaidki pildidetaile lahata ja kasutada loogikat ning teadmisi. Ja peab ütlema, et isegi siis on paari-kolme vastuse õigesti ära arvamine päris hea saavutus.

Asendasime algselt venekeelsed ja hiljem inglisekeelsed nimed eestikeelsetega. Pilt on täies mahus allpool pärast reklaami nagu ka küsimused.

Küsimused on siin:
1. Kui palju turiste selles laagris peatub?
2. Millal nad saabusid, kas täna või mitu päeva tagasi?
3. Kuidas nad saabusid?
4. Kas läheduses on mõni linn?
5. Millisest suunast tuul puhub, põhjast või lõunast?
6. Milline aeg parajasti on - hommik, lõuna või õhtu?
7. Kuhu Aadu läks?
8. Kes eile valves oli?
9. Milline kuupäev parasjagu on?

Vastused on pildi all.

1. Neli. Üks nimi sildil „Valves“ jääb põõsa taha peitu, lisaks on pildil neli taldrikut ja lusikat.
2. Pigem mitu päeva tagasi, kuna telgi ja puu vahel on ämblikuvõrk.
3. Paadiga, aerud on puu najal.
4. Pigem on läheduses küla, kuna pildi peal jalutab kana.
5. Lõunast. Põhjapoolkeral on lõunapoolsed puuoksad võimsamad. Lipp telgi katusel viitab sellele, et tuul puhub suuremate okste suunast.
6. Hommik. Eelmise küsimuse vastuse põhjal saame teada, kus on ida ja lääs ja edasi saab varjude asendi järgi järeldada, et on hommik.
7. Aadu püüab liblikaid, tema võrk paistab telgi katuse tagant.
8. Teet. Peeter teeb süüa, järelikult on tema tööpäev. Aadu mässab liblikatega ja Jaan pildistab. Nimekirjas on Teet enne Peetrit, seega oli tema eile töövalves.
9. Töövalves oleva Peetri nime juures on number 8. Seega on 8. kuupäev. Kuna arbuus saab küpseks augustis, on järelikult 8. august.