Esimeste asjadena, mida võiks sisaldada hüljatud selvekeskus, tulevad pähe täissoditud seinad, kuritegevus või lihtsalt prahihunnikud.

Tais Bangkokis on aga üks röögatusuur kaubandusrajatis täidetud millegi märksa paeluvamaga — tuhandete ja tuhandete dekoratiivsete karpkalade ja tilaapiatega.

1980. aastate algupoolel ehitatud New World Mall ("Uue Maailma kaubamaja") ei jõudnud tegutseda kaua, enne kui ametnikud avastasid, et 11-korruselise ostukeskuse omanikud olid taotlenud ehitusloa ja kooskõlastanud detailplaneeringu vaid esimese nelja korruse ehitamiseks.

Ülemiste korruste lammutamise ja sellele järgnenud tulekahju tõttu jäi hoone sisemuse ilmastikule avatuks, kuna omanikud jätsid kinnistu sinnapaika ega teinud katsetki seda uuesti üles ehitada. Peagi täitsid üleujutused hoonekarkassi alumise korruse veega, muutes selle hiiglaslikuks tiigiks.

Seisvat vett kasutavad alati ära kahjurid. Kui tiik oli muutus sääskede meelis-sigimispaigaks, hakkasid kohalikud elanikud putukanuhtlusega võitlemiseks laskma tiiki karpkalu ja tilaapiaid.

Mõlema liigi esindajad on nimelt väga hea isuga ja pistavad päevas nahka tuhandeid vee-elulisi sääsevastseid.

Kunagine kaubanduskeskus on siiamaani üle ujutatud, kuid tänu suurtele kalaparvedele, kes iga vette sattunud sääsevastse kiiresti alla kugistavad, pole sääsed selle lähiümbruses enam probleemiks.