Forte raamatusoovitustega üldiselt ei tegele, kuid järgnev sisaldab lisaks meelelahutusele ka vajalikku teavet, nii et...

(Meelelahutuse all pean muidugi silmas seda, et kunagi ilmselt vajaliku ja õige raamatu sisu on muutunud täna suuresti anakronistlik-humoorikaks.)

Donald I. Rogers üllitas 1953. aastal teose nagu "Teach Your Wife to Be a Widow" ("Õpeta naisele, kuidas olla lesk"), mis õpetab koduperenaisi iseseisva eluga hakkama saada.

Raamat põhineb loogikal, et mehed surevad üldiselt enne naisi, ja kui nad ei saa seetõttu enam ühiselt rajatud kodus mehekohustusi täita, peab naine vajalikuga ise tutvuma ja selle ära õppima.

Ülevaade hõlmab laia teemaderingi ja sisaldab oma 93 leheküljel loodetavasti kõike, mida naine iseseisvaks eluks vajaks.

Kes tahab tarvilikku ostu esmalt lehitseda, võib seda teha näiteks saidil The Huffington Post.

(Kui raamatuleheküljed otse netibrauseris nähtavale ei ilmu, kontrolli, ega skriptide jooksutamine pole ära keelatud.)

Digikujule toodud kokkuvõttes hakkab näiteks silma põnev peatükk pealkirjaga The Importance of a Will. Lugemata ei julge seda siin eesti keelde tõlkima hakatagi. Will tähendab näiteks nii testamenti kui ka süvapsühholoogia-alast terminit "tahe", mis mõlemad sobituvad kenasti konteksti.

Raamat on ammu müügilt kadunud, aga netist leiab kasutatud eksemplare ikka.

Ülalolev foto: illustreerival eesmärgil kaader linaloost "The Stepford Wives" (2004; "Stepfordi naised").