Intsident leidis aset Sinaloa osariigis ning suure kella külge läks asi tänu video avaldamisele YouTube'is. Küsimus ei ole siiski selles, et politseinik oleks vaid igavuse peletamiseks ohustatud looma tapnud.

Mehhiklased ilmselt oskavad end krokodilli (hisp k cocodrilo) eest hoida, aga sel aastal oleme näinud ka videoid, kus ujuma läinud turist Mehhiko järves krokodilli eest kabuhirmus ära ujub, või kuidas golfiväljakul mees krokodilli hambusse jäi ja pääses vaid seetõttu, et tema kaaslased golfikäruga krokodilli sabast mitu korda üle sõitsid. Ja üleujutused on toonud krokodille ka varem turistidele meeldinud liivarandadele. Ning riigis on tulnud ka jahtida inimsööja-krokodille.

Suur ameerika krokodill (lad Crocodylus acutus) on Mehhikos looduskaitse all, kuid nagu kirjeldab kohalik meedia ja nagu kinnitab ka Ahome linnapea Arturo Duarte Garcia, oli krokodill veepuhastusjaamas siiski tõsiseks ohuks elanikkonnale. Linnapea küll avaldas kahetsust liigse jõukasutuse pärast, aga ilmselgelt ei tegelenud politseinik siin isetegevusega.

Ometi on politseinik, kes võrku püütud krokodilli automaadist tulistas ja seejärel koos kaaslasega selle püstolilaskudega tappis, praegu ametist kõrvaldatud ja ootab kuni üheksa-aastast vanglakaristust looduskaitse aluse looma tapmise eest. 

Antud juhul on risti vastupidised föderaalse loomakaitse prokuratuuri ja kohalike elanike arvamused. Kuidas kaitsta seda, kes sind nahka tahab panna?