2010. aastal viisid University College Londoni professorid läbi pimetesti-põhise maitsmisuuringu, millesse hõlmatud katsealused pidid seitsmest eri materjalist lusikatega proovima vürtsikaid india toite.

Iga degusteerija pidi söömiseks kasutama kas hõbedast, roostevabast terasest, tinast, tsingist, kroomist, kullast või vasest äsjahäilitud lusikat.

Uurijaid huvitas, kas lusikad lisavad toidule maitsenüansse ning kui jah, siis millised need nüansid on.

Metallide hulgas, mida oli lusikate valmistamiseks kasutatud, on vask ja tsink kõige ebastabiilsemad ning seega kõige varmamad loovutama elektrone ja moodustama lahuseid nii toidu kui ka inimsüljega kokku puutudes.

Ülejäänud metallitüüpidest olid hinnangud roostevabale terasele, tinale ja hõbedale üsna ühesugused.

Kulla maitseomadusi hinnati nende omadest kõrgemaks ning kroomi omakorda kullast oluliselt kõrvalmaitsetumaks.

Ehkki kroomist söögiriistu pole just lihtne poeriiuleilt kõikjal võimutseva roostevaba terase vahelt leida, on mõtet neid otsima hakata, kui soovite metalset kõrvalmaitset vältida.