Lennuki rusud leidsid kohalikud elanikud mägisest Bintangi piirkonnast Oksopi joa lähedalt, kuhu peagi peaks jõudma ka kohalik päästemeeskond, ütles kohaliku politsei esindaja Yunus Wally uudisteagentuurile Antara.

Indoneesia riikliku postiteenuste ettevõte teatel oli lennukil 6,5 miljardit ruupiat (hinnanguliselt 438 100 eurot), mis ootas regiooni äärealadel elavate inimesteni toimetamist. „Meie kolleegid toimetavad need kotid vaeste inimesteni,“ rääkis ettevõtte Jayapura osakonna juht Haryonon BBCle.

Miks reisilennuk mäkke sõitis, ei ole veel teada, kuid kohalikud võimud ei arva, et tegemist võis olla terroristliku aktiga ning peamise põhjusena nähakse pigem tol päeval valitsenud kehvi ilmastikuolusid.

Tegemist on juba neljateistkümnenda Trigana Air'i reisilennukiga juhtunud tõsise intsidendiga alates 1991. aastast ja selle aja jooksul on lennufirma kaotanud 10 lennukit. Just nende numbrite tõttu pani Euroopa Liit juba 2007. aastal Trigana Air'i musta nimekirja, mis tähendab, et lennufirmal ei ole võimalik korraldada lende ühestki Euroopa riigist ühessegi Euroopa riiki ega ka lennata Euroopa riikide kohal.

Indoneesia riiklik otsimis- ja päästeorganisatsioon (BASARNAS) teatas pühapäeva pärastlõunal, et lennujuhtidel ei õnnestunud lennuga TGN267 Paapua regiooni äärealadel 33 minutit pärast õhkutõusu enam kontakti saada, mistõttu alustati radaripildilt kadunud lennuki otsingutega.

Trigana Air'i lennuki ATR 42 pardal oli viis meeskonnaliiget ning 49 reisijat, nende seas ka kaks last ja kolm imikut.

Lend TGN267 oli teel Sentanist Oksibili ja selle pikkuseks on umbes 50 minutit.