Lõuna-korealased, kes Aasia elanikkonna hulgas tarvitavad elaniku kohta kõige rohkem alkoholi, võivad nüüd ülemäärasest pidutsemisest johtuvaid vaevuseid ravida pohmakavastase jäätisega.

Kauplustekett Withme FS esitles tarbijaile batoonikujulist külmutatud piimatoodet nimega Geyondyo, mis tähendab umbes „pea vastu!“ — esimest jäätist maailmas, mida turustatakse konkreetselt alkoholipruukimise järelmõjude leevendajana.

Trimpamine, eriti töökaaslaste seltskonnas, on Lõuna-Koreas suur äri. Ka alkoholi ärajäämanähtude vastaste kaupade turg on suur, küündides 150 miljardi won’ini (u 112 miljoni euroni) aastas.

See hõlmab kõike tablettidest ja karastusjookidest kosmeetikakaupadeni naiste jaoks, kes soovivad, et nende nahk ka pummeldamisjärgsel hommikul pehme ja vetruv püsiks.

Pohmelliravimi-turu suuruse hindamisel pole arvesse võetud lisaks aga "pohmakasuppi“, mis kuulub raudkindlalt iga Korea söögikoha toidusedelisse.

Lõuna-Korea rahvas joob aastas 12,3 liitrit alkoholi elaniku kohta, mis 2014. aastal ilmunud Maailma Tervishoiuorganisatsiooni WHO aruande järgi on Aasia ja Vaikse ookeani piirkonna rekord.

Lõuna-Korea riikliku tervishoiukindlustuse instituudi hinnangul küündis seltskondlikust alkoholipruukimisest johtuvate, tootlikkuskadudes, haiglaravi-kulutustes, enneaegsetes surmades jmt väljenduvate kahjude hind ühiskonnale 2013. aastal 9,45 triljoni won’ini (u 7,09 miljardi euroni).

Greipfruudimaitseline magustatud jäätise koostisest 0,7% moodustab magusa kompvekipuu (ld Hovenia dulcis) mahl.

See on paljudele populaarsetele pohmellisegude lisatav traditsiooniline pohmelliravim, mida kirjeldatakse juba 17. sajandist pärinevas Korea arstiteaduslikus traktaadis.