Igal veinisõbral on ette tulnud olukordi, kus pudel on lihtsalt liiga kauaks lahti jäänud ja vein õige maitse kaotanud.

Kuid liisunud veini ebameeldiv hõng pole siiski põhjus kallata kraanikaussi kraami, mille eest olete head raha maksnud!

Ameerika keemialiidu ACS nipivideosari Chemistry Life Hacks on välja pakkunud lahenduse, milleks on tavaline vaskmünt.

Kui pesete sendi puhtaks ja poetate mitte enam esimese värskusastme veiniga täidetud klaasi, muutuvad nii veini aroom kui ka maitse oluliselt suupärasemaks.

Mündis sisalduv vask reageerib väävliühendite tioolide ehk merkaptaanidega, mis tekitavadki liisunud veini ebameeldivat lõhna. Reaktsiooni käigus tekib lõhnatu ühend vasksulfiid.

Kui raha pildumine joogipoolisesse tundub teile liiga ebasanitaarne, võite sama tulemuse saavutamiseks kasutada ka hõbelusikat.

Keemiliste kööginippide videosarjas on seni ilmunud veel kaks praktilist näpunäidet — juhatus, kuidas ilma luisuta nuga teritada ja õpetus praeahju tegeliku temperatuuri teadasaamiseks.