Reuters vahendab, et laupäeva varahommikul märkasid politseinikud Londoni Pentonville`i vangla ligiduses kahtlaselt tegutsevat meest. Mees põgenes, jättes maha kaks kotti narkootikumide ja mobiiltelefonidega ning teda ei tabatud. Järgmisel päeval leidis politsei ühe drooni, mida oli märgatud üle vangla territooriumi lendamas, alla kukkununa.

Hiljem anti seadusesilmadele teada, et vangla suunas lendab üsna madalal järgmine droon. Politseinik peatas õhusõiduki selle teel ja ennäe - lennumasinal oli ühes pakend suure koguse droogide ja kahe mobiiltelefoniga.

Eelmisel kuul teatas Amazon, et on löönud käed Suurbritannia valitsusega, et leida variante, kuidas droonidega väikeste pakkide transportimine reaalsuseks muuta saaks. Kui legaalset pakivedu ei toimu veel kusagil, siis kriminaalid on uut tehnoloogiat igatahes usinalt rakendamas - mainitule sarnaseid juhtumeid avastati Suurbritannias mullu kolmekümne ringis. Ka mujal maailmas on selliseid intsidente olnud, näiteks Ohio osariigis USA-s oli mullu juhus, kus droon lendas üle vanglaõue, heitis alla paki tubaka, marihuaana ja heroiiniga ning seepeale puhkes kinnipeetavate seas massikaklus.

Droonid ja vangla on ka Eestis käsikäes politseini jõudnud - nii näiteks lennutas üks mees Tartu Vangla õhuruumis drooni, mis on rangelt keelatud. Mingit muud rikkumist tema tegevuse puhul samas ei täheldatud.