Plastikjäätmetest tehtavad plokid on väga lihtsad ja nendest maja ehitamiseks pole Mendezi sõnul vaja mitte ühtki muud tööriista peale haamri. Iseasi, kuidas käituda külmema kliimaga riikdes nagu Eesti. Soojustust ilmselgelt lihtsalt haamriga seina ei löö.

Kokku jõudis Eesti aja järgi ööl vastu tänast toimunud viskitootja Chivase korraldatava The Venture`i lõppfinaali viis start-uppi. Valik tehti esialgu umbs 2500 idufirma seast üle maailma, need kahandati finaalvõistluseks 27 ettevõttele, need omakorda järgmises voorus kaheteistkümnele ning lõpuks hindas žürii viimases voorus viit idufirmat. Tingimus, tänu millelel Chivas The Venture`il üldse osaleda saab, on see, et idee peab olema sotsiaalse tagamõttega, andma midagi ühiskonna edendamiseks.

Conceptos Plasticose kõrval sai teise koha briti WeFarm, mis on SMS-i põhine suhtlussüsteem farmeritele. Esimesele kohale otsustas kohtuniketiim anda 300 000 dollarit, teisele kohale 200 000 ning ülejäänu jagati teiste finalistide vahel.

Peale Mendezi ja Ewani olid teised kolm finaali pääsenut uatemala idufirma Wakami, mis tegeleb kohalike hõimude valmistatud ehete müügiga, Iisraeli startup Eye Control, mis võimaldab halvatud inimestel silmaliigutuste ja pilgutuste abil teistega suhelda ning viiendana saksa startup Cooler, mis tegeleb odavate jahutussüsteemide loomisega.

Finaalvõistluse esimeses voorus oli idufirmasid 27, nende seas ka Sentab Eestist, ent Tarmo Pihli loodud ettevõte siiski järgmisesse vooru ei pääsenud.

Ajakirjaniku reisikulud New Yorki kandis Pernod Ricard Estonia.