Lapsevanemad kindlasti nõustuvad, et võsudele riideid ostes kummitavad alati küsimused, et kust normaalse hinnaga kvaliteetset kaupa saada ja kaua jalats üldse käigus püsib. Laps kasvab ju kiiresti ja siis muudkui loobi raha tuulde!

Rõõmusta ja hõiska siis, sest ameeriklane Kenton Lee on otsustanud hakata tootma lastekingi, mis kasvavad vastavalt jalasuurusele.

Ta sai idee 2007. aastal Aafrikas Kenya pealinnas Nairobis töötades, kus nägi, et paljud lapsed jooksevad ringi paljajalu või halvasti sobituvate jalavarjudega, sest nende hooldajad ei saa enamat lubada.

Maailmas olla enam kui 300 miljonit paljasjalgset last ja paljusid ähvardavad seetõttu eri haigused ja parasiidid.

Lee otsustas lahenduse leida. See kannab nime 5 x 5 ja see on sandaal, mis suuteline viie jalanumbri võrra suuremaks muutuma ja kuni 5 aastat vastu pidama. Saadaval kaks eri mudelit, põhikoolilastele ja pisematele.

Kuidas see toimib? Laps peab alates lasteaiaeast kuni umbes 4. klassini (suurema mudeli puhul 5-9. klassis) sandaali kogu aeg kandma, siis see kasvava jalaga kohaneda.

Facebooki-lehe põhjal tundub, et Because International Corp hakkab neid lähitulevikus pakkuma ka eri värvitoonides.

Kes tahab vaestele lastele kingi osta, võib seda teha projekti kodukal. Üks paar maksab 30 USA dollarit, aga suurem partii puhul saad soodukat. Sada paari tellides maksab üks paar vaid 12 dollarit.