Valvas kodanik teatas leitud skelettidest La Pazi maakonna šerifijaoskonda, mis andis võimuesindajaile alust arvatavad inimsäilmed omakorda üles otsida, vahendab The Daily Telegraph.

Luukered osutusid suurte kivide külge kinni seotud aiatoolidesse strateegiliselt vastastikku istuma paigutatud kujudeks. “Oletatavate inimsäilmete asukoha välja selgitanud päästetöötaja hr Foerstner leidis eest allvee-teelaua, mille taga istusid aiatoolides kaks võlts-luukeret,” nenditi šerifijaoskonna pressiteates.

Kohalik politseileitnant Curt Bagby ei pidanud vajalikuks kellelegi süüdistust esitada ega näinud vahejuhtumis ka ohtu avalikule korrale. Bagby osutusel jäävad skeletid oma kohale, kui just föderaalametkonnad nende vastu huvi ilmutama ei hakka.

Jõepõhja paigaldatud luukeredel on peas päikeseprillid. Üks neist hoiab käes silti, millel on muu hulgas loetavad nimi “Bernie” ja fraas “unenägu jões” (ingl dream in the river), ehkki kogu plakat pole loetav. Lisaks kannab silt daatumit “16. august, 2014”, mis tõenäoliselt tähistab skelettide jõkkepaigaldamise kuupäeva.

Võimalik, et kiri sildil viitab 1989. aasta filmile “Nädalavahetus Bernie’ juures” (Weekend at Bernie's), milles kaks meespeategelast tassivad oma surnud ülemuse laipa päevade kaupa ringi, kaotades seda ajuti ära ja siis jälle üles leides, märkis Bagby. Kultuskomöödia ühes stseenis kukub Bernie’ surnukeha paadist välja vette.

Lõpuks võttis libaluukerede Colorado jõe põhja sättimise omaks üks Phoenixi abielupaar. Lake Havasu ja Colorado jõe piirkonna häälekandja Today’s News-Herald annab teada, et möödunud nädalal toimetas paar La Pazi šerifijaoskonda fotograafilised tõendid, mis kinnitavad, et tegemist oli nende korraldatud allvee-vembuga.

Mees ja naine arvasid nimelt, et nende installatsioon võiks kunagi kujuneda humoorikaks vaatamisväärsuseks.