Ryani-nimeline mees tutvus eelmisel kuul Kalumburu lähedal Lääne-Austraalia põhjapoolse rannikuga, kirjutab Austraalia ajaleht Herald Sun.

Olles jäänud kajakiga üksikule Governori saarele mõistis uusmeremaalane, et tal ei ole piisavaid varusid ning püüdis aerutada tagasi umbes nelja kilomeetri kaugusel asuvale mandrile.

Kohe märkas ta aga kuue meetri pikkust harikrokodilli, kes on elanud selles piirkonnas aastaid. Iga kord, kui mees üritas saarelt lahkuda, andis krokodill oma kohalolekust teada, mistõttu jäi matkaja kaheks nädalaks lõksu.

Laupäeval märkas kohalik elanik Don MacLeod saarel valgust ja kui ta asja kontrollima läks, ilmus välja meeleheitel turist.

Juba Ryani jõudmine Lääne-Austraaliasse on huvitav lugu. Ta reisis Queenslandist Kimberleysse jahil, mille omanik Põhjaterritooriumil vangi pandi, mistõttu ei pääsenud reisijad sealt kaks kuud minema.

Ryan hääletas üksiku jahiomaniku aluse peale, mis sõitis Lääne-Austraaliasse. Uusmeremaalane pandi maha Governori saarele koos 160 liitri vee ning väikese koguse jahu ja kuivainetega.

Ryan mõistis aga peagi, et on metsikus looduses elamiseks halvasti ette valmistatud ning püüdis jõuda mandrile, kuid krokodill ei lasknud tal seda teha.