Katse mõte on uurida, kuidas pärm kuu tingimustes käitub. Kaugemaks eesmärgiks on välja selgitada, kas kosmoses on võimalik toota pärmi sisaldavaid ravimeid ja toiduaineid. Aga esimeseks katsejäneseks, mida pärmi abil valmistada proovitakse, on õlu.

Alguses oli teema tudengitele palju nalja teinud, ütles Neeki Ashari, kes on tiimi juht. Et nii mõnelgi üliõpilasel on kodupruulisseadmed olemas, leiti, et teadus ja hobi oleks tore kombineerida.
Esmalt on plaanis Maal virre valmistada ning see spetsiaalsesse kosmilisse laagerdusanumasse panna. Selles toimuvad nii käärimine (mille käigus saab suhkrutest alkohol) kui ka karboniseerimine. Tavaliselt toimuvad need kaks asja eraldi, ent sel korral on valitud üks anum, et süsihappegaas kosmoselaeva ei lekiks.

Laagerdusanum ise on pisike, väikese joogipurgi suurune. See koosneb kolmest osast: kõige ülemises on kääritamata õlu, keskmises on pärm. Kui TeamInduse kulgur Kuule jõuab (kulguri Kuule saatmine ja seal ringisõidutamine on osa Google Lunar XPRIZE`i võistluse võitmise tingimustest), avaneb kahe osa vaheline ventiil ja käärimata õlu ja pärm segunevad. Kui pärm oma käärimistöö teinud on, avaneb teine luuk ning pärm vajub purgi kõige alumisse ossa ja settib.

Kui TeamIndus peaks kosmilise õlle võitjaks valima ja oma projektiga tänavu detsembris kosmosesse saatma, saab sellest esimene kord, kui kosmoses õlut pruulitakse. Alkohol on Kuul varemgi olnud. Buzz Aldrin nimelt toimetas salaja Apollo 11 pardale pisut veini ja armulaualeiba ning pidas Kuu pinnal tillukese presbüterliku tseremoonia.