California lõunapiirkonnas hüljatud lastele väärikaid matuseid korraldav kodanikeühendus Garden of Innocence aitas uurijail surnud väikelapse isikut tuvastada.

Lapse säilmed leiti mullu mais eramu territooriumilt, kus ehitustöölised ümberehitustöid teostasid.

Tüdrukuke leiti klaastahvlite ja ilustustega kirstus. Töölised nägid läbi klaasi täiuslikult säilinud, pikkade heledate juuste ja pika valge kleidiga tüdrukut, kelle rinnal lebas lilledest rist ja kelle juustesse oli punutud lillasid õisi.

Pärast ühtteist kuud väldanud uurimistööd ja analüüse on eksperdid viimaks kindlaks teinud, et klaaskirstus maetud lapse nimi oli Edith Howard Cook.

Matmise kohta kogutud dokumendid annavad mõista, et laps suri ränka alatoitlusse, millel võis olla mitmesuguseid põhjuseid. Spetsialistid oletavad, et teda võis tabada bakternakkus, mille tõttu tüdrukuke keeldus toidust.

Edith suri 1876. aasta 13. oktoobril ja maeti perekonna matmispaika Odd Fellowsi kalmistul 15. oktoobril. Umbes poolteist kuud hiljem oleks ta saanud kolmeaastaseks.

1930. aastatel kaevati kõik kalmistule maetud kirstud välja ja maeti ümber Greenlawni kalmistule California linnas Colmas. Millegipärast jäeti aga Edithi surnukeha koos klaasist kirstuga maha.

Abielupaar Ericka ja John Karner, kelle koduaiast tüdrukuke leiti, kinnitavad, et neil on hea meel, et Edith viimaks viimse puhkepaiga leidnud on. Paari kinnitusel võis nende kodus ajuti kuulda otse kui väikeste jalgade tekitatud salapärast jooksupadinat.

„Me teame väga hästi, mismoodi kõlab väikelapse jooksmine. Seda häält ei teinud meie lapsed,“ rääkis Ericka. Abielupaaril on endal kaks lapseealist tütart. Väidetavalt pole salapäraseid jooksusamme pärast surnukeha minematoimetamist enam kuulda olnud.